fbpx
2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Prova på, alla dagar
Mats Kronhöffer från Östersund kommer åter till Västgård Game Fair för att visa trollingfiske, med utgång från Västgårdsbryggan. Mats har idag 10–12 års erfarenhet av trolling med eget fiske-guideföretag.

Trollingfiske är en populär fiskemetod där man drar beten eller drag bakom en båt som rör sig långsamt genom vattnet. Denna teknik används ofta i sjöar, floder och hav för att fånga en mängd olika fiskarter, såsom lax, gädda och gös. Trollingfiske är särskilt effektivt eftersom det låter fiskaren täcka stora områden och anpassa djupet där betena rör sig, vilket ökar chansen att träffa på fisk. Ofta används flera spön samtidigt för att maximera fångsten. Tekniken kräver en viss utrustning, inklusive beteshållare, paravaner och ibland djupriggar för att kontrollera betenas djup.

Mats kommer att ta med intresserade besökare ut på en 20-30-minutersrunda på Kallsjön, visa olika sätt att fiska på och att de får bekanta sig med en utrustad trollingbåt. Det kostar inget utan ingår i entrébiljetten till mässan.