fbpx

Nyheter

Allt nytt kring Västgård Game Fair publiceras här.

Mentalitet hos hund med Margaretha ”Meta” Carlsson

2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

Vi tycker det är viktigt att sprida kunskap om hundars mentalitet och hur vi kan använda oss av den kunskapen i inlärning samt förstå och stötta hundar som t.ex. är rädda, arga eller har stora motorer/drifter.

En av SKK´s, Svenska Kennelkubbens, mentalpoolister kommer till Västgård Game Fair och håller föredrag om mentalitet hos hund.
Margaretha ”Meta” Carlsson, är mentaldomare, MH och BPH-beskrivare samt exteriördomare för arbetande hundar ur grupp 1,2 och 5.

Hon brinner verkligen för hundars mentalitet. Meta menar att hundens förmåga eller oförmåga att hantera olika situationer påverkas av styrsystemet (nerver). Kom på årets mässa så får du höra henne berätta om detta!

Rovdjurshundar med Rasmus Boström

2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

Även i år har Västgård Game Fair 2023 glädjen att få hit Rasmus Boström som föredragshållare på logen.

Rasmus delar med sig av sin enorma erfarenhet av rovdjursjakt och injagning av rovdjurshundar. Vad krävs av en hund som ska användas till denna typ av jakt och hur kan du som hundägare ”bygga”/stötta din hund?

5 enkla sätt att ge hundgårdshunden en berikande vardag med Marlene Bjennong Hällström

2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

Vi vet att det är många som har jakthundar, draghundar och även andra hundar som bor i hundgårdar. Man får ibland lite dåligt samvete för att de får lite stimulans. Det står t o m i Djurskyddslagen att de skall finnas ”berikningar”.

På Västgård Game fair får ni en riktigt bra föreläsning som kommer att hjälpa dig och din hund genom:
5 enkla sätt att ge hundgårdshunden en berikande vardag

Både jakt- och draghundar är säsongsarbetande hundar med hög motivation och stort driv i vardagen. Under lågsäsong blir de lätt rastlösa och börjar skälla, gräva och förstöra inredningen i sina hundgårdar. Marlene Bjennong Hällström etolog och specialiserad på arbetande hundar och hundar i flock kommer till Västgård och föreläser. Hon pratar om drivkrafterna bakom den arbetande hunden och hur vi med enkla medel kan ge våra hundar en berikande vardag i sina hundgårdar.

Marlene Hällström ligger bakom utbildningsplattformen MeMush Academy med onlinekurser för hundägare över hela världen. Hon är själv slädhundsförare och tävlar medeldistans med sina sexton siberian huskies. För närvarade läser hon en masterutbildning i etologi på Royal (Dick) School of Veterinary Studies i Edinburgh och arbetar som Förbundskapten i Svenska Draghundsportförbundet.

Västgårdsteamet är glada att Marlene Bjennong Hällström kommer och delar med sig av sina enkla superbra tips till hundägare!

Inkallning av hund med Ida Sollie

Ida Sollie

Föreläsning & träning
Hundtorget på Västgård game fair har lyckats få hit den Norska, omtyckta föredragshållaren och instruktören Ida Sollie till Sverige!
Ida kommer att föreläsa om det viktiga ämnet inkallning av hund samt en dag även om stående fågelhundsträning på belöningsbaserad väg. Föreläsningen är träningsinriktad med många konkreta tips.

Ida kommer också att hålla träning i Hundringen för dig som vill få tips och råd om hur du ska träna lugn-i-flog med din fågelhund.
Ida har drivit aktivt med hundträning, jakt och jaktprov sedan 2010. Hon har jobbat som instruktör sedan 2014. Hon började med engelsk setter, men gick senare över till vorsteh. Nu har hon två vorstehrar som hon använder till allsidig jakt och friluftsliv.

Idas hundar är meriterade med flera 1:a priser på jaktprov, i spår- och på apportprov. Hon har också fört fram godkända eftersökshundar som nu har gått över 300 skarpa eftersök. Hennes största ögonblick var när hon tog silver i VM för stående fågelhundar 2017 med strävhåret, Fjellglötts Haldor. Det kan ni tänka er att det var stort, för henne!

Idas mål är att hjälpa så många som möjligt att träna rätt från början – och känna glädjen när både du och hunden lyckas.

Tips! Hon har riktigt bra onlineutbidlningar på sin hemsida, Hundeliv, https://www.hundeliv.no/

Utfodring av arbetande hundar med Jan Svensson

2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

Jan Svensson är en av Sveriges främste expert på utfodring och träning av arbetande hundar. Han har tillhört eliten inom kapplöpningshundar och slädhundskörning och kan tillsammans med sin fru Lollo titulera sig såväl som Världsmästare som Europamästare.

Numer lever han ett pensionärsliv hemma på sin gård och är en passionerad fågeljägare och en framgångsrik uppfödare.I deras hundstall finns förutom ett gäng pointrar, en schillerstövare och tre vallande bordercollies.

Jan fortsätter att sprida sin gedigna hundkunskap och vi är tacksamma över att han kommer och föreläser för oss och pratar om utfodring av arbetande hundar.