fbpx
2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

Miranda Hendrika Frings kommer till oss och föreläser om hennes stora passion för jakt med trädskällare, hon brinner för rasen finsk spets och dess jaktform.

Hon och hennes liv med jakt & finsk spets finns dokumenterat i filmen ”Bortom människobyn” av Janne Eriksson, hon har även varit med i serien på SVT i ”Kalles Sex Liv” med Kalle Zakari Wahlström, https://youtu.be/DHSvetsC3ag

Hon började sitt jaktliv med en stående fågelhund, vilket hon är otroligt glad för eftersom hon förstod vikten av dressyr vilket hon tog med sig till den nya jaktformen, trots många fördomar.

Att leva tillsammans med sina hundar 365 dagar om året är viktigt för Miranda, det är i vardagen man bygger relationen menar hon.

Trots att många har avrått hennes sätt att dressera trädskällare (då de menar att man tar bort deras jaktlust), har hon lyckats bra. Om vi vårdar våra hundar väl, kommer du att bli hundens bästa vän och få ut mest möjliga av jakten och livet med hund menar Miranda.

Hon hälsar att om man köper en hund med bra stamtavla, köper man inte titlarna, de får man jobba fram själv 😉

Mirandas meriter med sina hundar får tala för sig själv:

SEjch SEuch FIjch Thai
har vunnit klubbmästerskapet två gånger
Rahans priset (den hund som har tagit högsta poäng på utlysta jaktprov)
Trea och tvåa på SM (Skallkungen)
Silver på Nordiska Mästerskapet i Finland.

SEjch Poju
Vinnare av Klubbmästarskapet två gånger
Vunnit Röjanspriset (Den tjej som tog högsta poäng på jaktprov)
SM Vinnare 2019

SEUCH Sitka

Kom och lyssna på henne och hör hur hon tänker kring hund, relation och injagning. Tider kommer i programmet som presenteras närmare i sommar.