fbpx

Föredrag

My Björnsdotter Hansson – ”Ripjakt på fjället, så tränar jag min hund”

My Björnsdotter Hansson är 31 år och bor i Delsbo. Såhär beskriver hon sitt föredrag:
”Ripjakten med stående hund är det jag brinner för allra mest, det är på fjället tillsammans med mina hundar som jag hämtar energi i en annars ganska stressig vardag som småbarnsförälder och egenföretagare.
Fågeljakten för mig är en hobby och något jag gör på min fritid för att det är kul, så därför vill jag att mina jaktdagar och att hundarnas dressyr också ska vara kul. Jag vill känna ett teamwork när vi är ute på fjället, att hunden och jag har samma målbild. Att vi ska ha trevligt tillsammans och att den praktiska jakten förstärker hundens dressyr och inte förstör den.
Jag är en jägare i första hand och lägger upp min dressyr för att hunden ska fungera att jaga långa jaktdagar och mentalt klara av många fågelkontakter. Jag förespråkar en positiv träningsmetod som bygger på uppmuntran och tillit snarare än förbud och bestraffningar. Det ska vara kul och enkelt att ha hund.

Under Västgård Game Fair kommer jag att dela med mig av min resa, den som jag gjort med mina hundar. Hur jag ser på relationen med en fågelhund och hur jag förvaltar den under jakt så vi kommer hem med en tung ryggsäck.

Foto: Mattias Westerlund