fbpx
Ida Sollie

Föreläsning & träning
Hundtorget på Västgård game fair har lyckats få hit den Norska, omtyckta föredragshållaren och instruktören Ida Sollie till Sverige!
Ida kommer att föreläsa om det viktiga ämnet inkallning av hund samt en dag även om stående fågelhundsträning på belöningsbaserad väg. Föreläsningen är träningsinriktad med många konkreta tips.

Ida kommer också att hålla träning i Hundringen för dig som vill få tips och råd om hur du ska träna lugn-i-flog med din fågelhund.
Ida har drivit aktivt med hundträning, jakt och jaktprov sedan 2010. Hon har jobbat som instruktör sedan 2014. Hon började med engelsk setter, men gick senare över till vorsteh. Nu har hon två vorstehrar som hon använder till allsidig jakt och friluftsliv.

Idas hundar är meriterade med flera 1:a priser på jaktprov, i spår- och på apportprov. Hon har också fört fram godkända eftersökshundar som nu har gått över 300 skarpa eftersök. Hennes största ögonblick var när hon tog silver i VM för stående fågelhundar 2017 med strävhåret, Fjellglötts Haldor. Det kan ni tänka er att det var stort, för henne!

Idas mål är att hjälpa så många som möjligt att träna rätt från början – och känna glädjen när både du och hunden lyckas.

Tips! Hon har riktigt bra onlineutbidlningar på sin hemsida, Hundeliv, https://www.hundeliv.no/