fbpx
2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Föredrag i Fria Skog-logen

My Hansson kommer att föreläsa om Positiv Fågelhundsträning.
My berättar:
– Belöningsbaserad träning handlar inte om att muta hunden utan den ska bygga upp en förväntan på att arbetet med dig är det roligaste som finns, säger My.
– Mitt mål med dressyren är att få fram mentalt starka jakthundar som orkar hålla fokus långa dagar och ställer därför höga krav på mina hundars prestationer. I skottögonblicket vill jag inte fokusera på hunden utan på skyttet och samtidigt kunna känna mig säker på att hunden stannar utan kommando eller stoppsignal. Därför jobbar jag hellre med motivation än förbud för att hundarna själva ska välja att göra rätt, inte för att dom måste.

Jag kommer också att berätta hur jag jobbat med mina valpar för att nå dit jag vill med den vuxna jakthunden. Hoppas jag kan inspirera till ett roligare och lättsammare sätt att träna hund. Låt dressyren med valpen bli en fest.