fbpx
2 Blyga Läppar Live på Västgård 28/7
Vid bryggan.

Mats Kronhöffer från Östersund kommer till årets Västgård Game Fair för att introducera trollingfiske. Mats har idag 10–12 års erfarenhet av trolling med eget fiske-guideföretag.

Hur kom du in på trolling?
– Vi hade en sportstuga med 25 meter gräsmatta ner till sjön med en båt i så jag har fiskat sedan jag var fem år. Med tiden gick det över till spinnfiske, flugfiske och så provade jag lite trolling när det kom i ropet och då blev jag fast, berättar Mats.

Vad är tjusningen med trolling?
– Det är många delar. Dels kamratskapet och utbytet av erfarenheter trollarna emellan, dels frihetskänslan att vara ute på sjön, men den största delen är nog att man vill jaga den där riktigt stora fisken.

Vad betyder ordet trolling?
– Trolling är amerikanskt egentligen. Släpfiske, det är som att ro drag. Det är frågan om att ha ett eller tio spön eller allt däremellan.
Är trolling en prylsport för nördar?
– Ja, det kan vara så med allt fiske. Det har ju först en romantisk nivå och sedan kan det barka i väg hur långt som helst när man blir intresserad på allvar. Många köper utrustning för hur mycket som helst, men egentligen behöver det inte vara så komplicerat. När det gäller trolling behöver man inte ha en sexmetersbåt, det går att trolla med en vanlig roddbåt eller den vanliga lilla utombordaren. Det är bara att sätta dit flera fästen för spön.
Trollingfisket blir precis vad man själv gör det till och det är något jag kommer att visa på Västgård.

Vad kommer du att göra?
– Jag kommer att ta med intresserade besökare ut på en 20-30minutersrunda på Kallsjön, visa olika sätt att fiska på och att de får bekanta sig med en utrustad trollingbåt. Det kostar inget utan ingår i entrébiljetten till mässan.

Var hittar de dig på området?
Vid samma brygga som Drottning Sofia utgår ifrån och där vattenskotrarna håller till.

Läs också mer på Makro Fishing