fbpx

Västgård Game Fair 2020 ställs in pga covid-19

Beslutet, som kom 4 juni, att sommarresor inom Sverige tillåts hjälper inte mässans möjlighet att genomföras. Reglerna om max 50 personer och social distansiering gör det omöjligt att på ett säkert sätt få till det som är ett av Västgård Game Fairs stora koncept, nämligen att umgås med varann.

På grund av Covid-19 och reglerna kring folksamlingar samt social distansiering måste Västgård Game Fair ta beslutet att ställa in sommarens stora lantliv- och vildmarksmässa i Kall, västra Jämtland. Mässan i sommar, 24-26 juli, skulle vara 5:e året som den genomfördes och således ha 5-årsjubileum. Olika idéer har bollats kring hur man kan göra om mässans format, tex. bara en dagmässa, begränsad publik och så vidare. Efter samtal med utställare och övriga inblandade så landar mässledningen dock i slutsatsen att det är helhetskonceptet som folk vill ha. Mässa på dagen, campingmöjligheter samt underhållning och möjlighet att umgås på kvällen. Nuvarande situation med pandemin gör att det blir omöjligt att anordna på ett säkert sätt.

”Vi har avvaktat med beslutet så länge som möjligt, men vi ser att det inte går att vänta längre. Givetvis ett riktigt tråkigt beslut att ta och som påverkar fler än oss”, säger Egon Wikström, VD för Västgård Game Fair. ”Nu får vi i lugn och ro titta över hur framtiden blir och återkomma om 2021 längre fram.”.